Bobler fra Limoux

Smagen af ægte håndværk

Find dine favorit bobler her: Blanquette de Limoux eller Crémant de Limoux

Blanquette de Limoux

menes at være Frankrigs første mousserende vin.

Ved Limoux ligger det gamle munkekloster Saint-Hilaire, hvor man mener, benediktinerne første gang opfandt den boblende vin i klosterets gamle kældre.

Bag klosterets smukke søjlegange og tykke mure har man fundet munkenes skrifter, som helt tilbage i 1531 berettede om den traditionelle vinfremstillings metode, der giver vinen sine elegante bobler.

Metoden kommer vi senere til at kende som ‘champagnemetode’ eller ‘Metode Traditionelle’.

.

Maison Guinot – En stolt arv af vinproduktion

Huset Maison Guinot stammer fra 1875. I generationer har man stolt værnet om de gamle vintraditioner.

Bæredygtighed er hjertet i alt, de gør

Huset arbejder med bæredygtigt landbrug, hvor der tages hensyn til miljøbeskyttelse, sundhed og velfærd. Det centrale princip i det bæredygtige landbrug er at begrænse kemikaliebrug og optimere jordarbejdet.

Denne arbejdsmetode gør det muligt at udvikle naturlige midler til at beskytte vinstokkene og produktionen. Fx udsættes mariehøns, som æder den røde edderkop, der spreder sygdom.

Tradition og håndværk i hver enkel flaske

Selvom den moderne teknologi for længst har udviklet teknikker, der gør produktionen af bobler mere simpel, gør man hos Maison Guinot en dyd ud af lave vin efter den traditionelle champagnemetode.

Husets vinkælder indeholder 30.000 flasker, og i løbet af 30 dage vendes flaskerne 1/4 omgang hver dag – i hånden. Maison Guinot rummer 2500 m2 vinkælder.

Håndplukkede druer og delikate bobler

Druerne er håndplukket og fermenteret. Under 2. gæringen udvikles de små aromatiske bobler. Vinen udvikler sig i kælderen over flere år – hvorved de fine duft- og smagsnuancer opstår.

Huset laver både Blanquette de Limoux og Crement de Limoux. Metoden er den samme men druesammensætningen er forskellig