Producent: Chateau Montner
Appellation: AOP Rivesaltes
Drue: 40 % Macabeu, 40 % Grenache gris, 20% Grenache blanc
Årgang: 2008
Temp: 10°C
Alc: 16 %
Farve: Et strålende ravfarvet kunstværk, med en elegant orange og kobberfarvet glød.
Duft: Intens og indbydende med noter af Sherry, Cognac, Tørrede abrikos, valnødder, honning, karamel, kaffe, mandelblomst
Smagsnotater: Eksplosiv symfoni af tørrede frugter, lidt bitter orange (kumquat) og eau de vie. Den efterfølges af en finurlig, fyldig og generøs smag af kvæde med en betagende lang eftersmag!
Udvikling: Dette mesterværk er ikke blot en vin; det er en tidskapsel. Drik den nu for at opleve dens dybde og kompleksitet eller gem den som en skat, der kan udvikle sig yderligere i mindst 15-20 år.
Fremstilling: Afstilket høst, gæring ved temperaturkontrol ved 22°C . Tilsættes 96% neutral alkohol, der stopper gæringsprocessen og bevarer den naturlige druesukker i vinen. Mosten ligger på druerne i 21 dage, hvorefter vinen flyttes til fade i et oxidativt miljø. Vinen ligger 24 måneder på 225-liters Bordeaux-fade, derefter 12 måneder i store egetræstønder, 450-liter. Den er ikke bare en drik; den er en fortælling, der er blevet til i et oxidativt miljø og en hyldest til vinmagerens kunst og naturens gaver.
Server den til: Servering og Lagring: Server ved 10°C og lad den ledsage dine mest eksklusive øjeblikke. Brug den gerne som aperitif. Den er det perfekte akkompagnement til en saftig terrin af fjerkræslever. Forloren skildpadde. Chokolademousse. Nøddeagtige oste eller blåskimmel fx Roquefort. Brug den til kaffen. Brug den som et fortryllende element til en æbletærte med kanel. Til tørrede frugter, nødder. Creme brûlée. Appelsincarpaccio med kanelfløde. En karamelrand eller en Honningparfait med kandiseret appelsinskal, marcipan og nougat.
Aldring i Køleskab: Efter åbning kan denne vin opbevares i køleskabet i mindst 3 måneder (hvis du kan holde fingre fra den).
Dette er ikke blot en vin; det er en ekspedition til sanserne.