Lad os tage en smuttur til Domaine La Bergerie du Bialas og møde Alain Nouzieres, den hjertevarme bedstefar som brænder for sit lille terroir. På beskedne 4 hektar jord omsætter Alain sin dybfølte passion til vin.
Tidligere var La Bergerie du Bialas et hyggeligt, catalansk spisested, hvor Alains kone, Sylvette, skabte autentisk catalansk mad, der komplimenterede Alains håndlavede vine. Men da Sylvette og Alain trak sig tilbage og gik på pension, var det som om, at ‘Le Vin De Papi’ (bedstefars vin) nægtede at gå på pension med dem. Vinens kald var for stærkt.
Selvom størstedelen af Papis vin fortsat går til det lokale kooperativ, gemmer han altid en lille skat til sig selv og sine særligt udvalgte. I sin beskedne kælder, der engang var en fårestald, plejer han de herlige dråber fra gamle vinstokke af Grenache og Carignan. Intet overlades til tilfældighederne, og selv etiketten er nøje udvalgt.
En overraskelse ventede, da Alains børnebørn så deres egne børnetegninger trykt på etiketten. I over 20 år havde Papi bevaret de små kunstværker, der forestiller Papi, der skaber vin, fårestalden, de gamle flasker og glasset, hvorpå de havde skrevet “Le Vin De Papi.” Det var kun naturligt at navngive de smagsfulde dråber som “Le Vin De Papi” – ‘bedstefars vin’.
Le Vin De Papi – Rouge