Producent: Maison Guinot
Appellation: Crémant de Limoux
Drue: 60 % Chardonnay, 30% Chenin blanc, 10% Mauzac
Alc: 12.5%
Farve: En fortryllende, lys og dyb gylden farve
Aroma: Aromaerne af vanilje og moden frugt udtrykker en vis kraft og subtilitet.
Smagsoplevelse: Den langvarige smagsoplevelse er ekstremt udtryksfuld med antydninger af karamel og kandiseret frugt. Hvert sip åbenbarer et rent angreb, der suppleres smukt af ristede noter fra egetræsfade. Det tilføjer kompleksitet og karakter.
Udvikling: Drik denne Crémant de Limoux inden for de næste 2-4 år for at opleve den på sit højdepunkt af smagsudvikling og raffinement.
Fremstilling/fadlagring: Fremstillet af druer fra gamle vinstokke og skabt efter den traditionelle metode. Første gæring foregår i nøje udvalgte egetræsfade ved kontrolleret temperatur, efterfulgt af omhyggelig blanding af flere årgange. Vinen lagres på bærmen i flasker i mellem 4 og 5 år, hvor den udvikler sin komplekse karakter. Ved degorgering udføres uden frysningsprocessen (‘degorgement à la Volée’), så vinen bevares i sin mest autentiske form med de subtile nuancer fra egetræsfadene.
Servering: Denne Crémant bør serveres ved en temperatur på 8°C, opbevaret i køleskabet ved 5°C. Den er den perfekte ledsager til retter med karakter, såsom saftige andebryst med vildtsauce, fasan med æbler og svampe i cremet sovs, serveret med kartoffelmos og rosenkålsalat. Denne vin er også en ideel partner til bløde oste af komælk, som for eksempel Camembert eller Reblochon, samt til Comté og gedeost. Elegance i hver en dråbe.