Markeder

Markeder i området

Franskmændene er tæt forbundet med mad, madlavning og bagning. Så det kan ikke undre, at man på de lokale markeder finder friske og lokale specialiteter som ost, brød, kager, kød, grøntsager og ofte fisk, cider, øl og så selvfølgelig vin. Kort sagt byder de lokale markeder på delikat mad. Charcuterie, mange varianter af oliven, smukke blomster fra lokale producenter og endvidere tøj, smykker, sko og andet tingel-tangel.

Der findes en række gode udendørs markeder i området fx er der i Esperaza hver søndag morgen og formiddag et flot og hyggeligt marked. Her kommer mange typer fra nær og fjern med alverdens ting og lækkerrier. Efter man har købt friske grøntsager og div. ost og andre lækkerier, er det muligt at købe en god kop kaffe på en af byens caféer alt imens man studerer de mange forskellige mennesketyper, som er kommet til byen netop denne dag.

I Quillan er der marked hver onsdag og lørdag. Specielt markedet om lørdagen, er kendt for sine flotte grøntsager. Også her kan man købe en forfriskning enten i byens centrum, eller ved floden.

Limoux har marked tirsdag og fredag. Dette foregår på byens centrale torv. Langs torvet ligger hyggelige caféer og spisesteder.

I Carcassonne er der marked om tirsdagen, torsdagen og lørdagen. Et meget flot marked som evt. kan kombineres med en tur i den gamle middelalderby Carcassonne.

Endvidere findes der et fantastisk marked i Mirepoix mandag og torsdag. Her skal man også afsætte tid til at besøge selve den vidunderlige og lidt pudsige by.

Vide-greniers, som faktisk betyder “tøm loftet”, er egentlig et loppemarked. Ideen er, at alle lokale indbyggere gennemgår loft, skure, skabe mv. for at samle alle “overflødige” sager sammen og sælge ud af deres ” gemmer” til naboer og andre interesserede.
Disse ’vide-greniers’ finder sted om sommeren i alle stor- og småbyer. Her kan man altid få en hyggelig snak og en historie som knytter sig til de ting man eventuelt køber.

Opslag for vide-greniers sættes op i tabac’s, lokale forretninger eller på skilte ved indkørslen til byen.

Comments are closed.